Τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα σε αυτούς που λαμβάνουν πρωτοβουλίες κατά της νεανικής παραβατικότητας και θα βοηθά στην καταστολή πράξεων που θυματοποιούν την παιδική και αγνή ψυχή των νέων, έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Μιχαηλίδης με μεγάλη χαρά χαιρέτισε την εξαιρετική πρωτοβουλία της νεανικής εφημερίδα Click, η οποία έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αξιοζήλευτες ενέργειες και εκστρατείες κατά της νεανικής παραβατικότητας, δημιουργώντας για την Αστυνομία, όπως είπε, ένα προκλητικό με την καλή έννοια συναγωνισμό.

«Είναι πραγματικά πολύ επίκαιρο αλλά και ανησυχητικό το φαινόμενο που παρατηρείται σε σχέση με την ανεξέλεγκτη και λανθασμένη χρήση του διαδικτύου από νεαρά κυρίως πρόσωπα», είπε ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνοντας ότι τα πρόσωπα αυτά πολύ συχνά από αθωότητα αλλά και από άγνοια γίνονται θύματα επίδοξων, διεστραμμένων και επικίνδυνων εγκληματιών που με αρρωστημένη σκέψη προσπαθούν να εμπλέξουν νεαρά παιδιά σε κυκλώματα παιδεραστίας ή και άλλων μορφών αδικημάτων του διαδικτύου.

Ο κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη την εφημερίδα Click για την εκστρατεία ενημέρωσης του νεαρόκοσμου και την παροχή πληροφοριών για την ασφάλεια του κατά τη χρήση του διαδικτύου.

«Συγχαίρω επίσης την Κοινοτική Αστυνόμευση, η οποία για άλλη μια φορά αποδεικνύει την ευαισθησία αλλά και τη συνεχή παρουσία της κοντά στον πολίτη και την κοινωνία», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή η συνεργασία με την εφημερίδα Click δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κοινοτική Αστυνόμευση αλλά και η Αστυνομία γενικότερα είναι δίπλα στον πολίτη και το παιδί για κοινωνική προσφορά και προστασία».

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε στη συνέχεια το σημαντικό ρόλο των γονιών αλλά και των σχολείων στη συνεχή εποπτεία και στη συμβουλή τους προς τα παιδιά.

«Πέραν τούτου, είναι καθήκον όλων μας να διαφωτίσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν τα λεγόμενα φίλτρα προστασίας που μπορούν να εγκαταστήσουν στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο, το διαδίκτυο παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης, έρευνας και ψυχαγωγίας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης ευχήθηκε όπως η πρωτοβουλία της εφημερίδας βρει μιμητές.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>